середа, 21 листопада 2007 09:10

Знайдену у купі сміття картину Тамайо продано за мільйон доларів (ФОТО)

 
Знайдену у купі сміття картину відомого мексиканського художника Руфіно Тамайо "Три персонажі" у вівторок продано на аукціоні Sotheby"s за 1 мільйон 49 тисяч доларів США.  

           


  Полотно, яким володіла сім"я з штату Техас, зникло у 1987 році з складу, куди воно було поміщене на тимчасове зберігання. Про долю картини протягом наступних 16 років нічого невідомо. У 2003 році полотно у купі сміття знайшла письменниця Елізабет Гібсон. Спочатку вона повісила полотно в своїй кімнаті, проте, побачивши схожу картину у телепрограмі про зниклі витвори мистецтва, вирішила віднести свою знахідку на експертизу.

Експерти допомогли Гібсон знайти законних власників "Трьох персонажів". За повернення картини вона отримала від них нагороду у 15 тисяч доларів. Гібсон також буде виплачений відсоток від аукціонної вартості полотна, точна сума якого тримається у таємниці, повідомляє AFP.                  

 

Зараз ви читаєте новину «Знайдену у купі сміття картину Тамайо продано за мільйон доларів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі