субота, 12 січня 2008 13:24

Жителі Грузії проголосувала за вступ в НАТО

Більшість виборців Грузії, які взяли участь у плебісциті 5 січня, висловилися за вступ країни в НАТО, а також за проведення дострокових парламентських виборів. Голосування з цих питань, нагадаємо, проводилося в день президентських виборів.

Приєднання до Північноатлантичного альянсу підтримали 72,2 відсотки людей. За те, щоб переобрати парламент весною 2008 року, висловилися 69,8 відсотка виборців. Нагадаємо, що проведення дострокових виборів було однією з вимог грузинської опозиції на мітингах в листопаді 2007 року.

На брифінгу, який пройшов увечері 11 січня, прес-секретар ЦВК Грузії Іраклій Порчхідзе також повідомив останні дані за наслідками президентських виборів.

Колишній глава республіки Михайло Саакашвілі отримує більше половини голосів (53,38 відсотка), що забезпечує йому перемогу в першому турі. Його головний суперник - кандидат від "об"єднаної опозиції" Леван Гачечиладзе посідає друге місце (25,66 відсотків). Остаточні підсумки голосування будуть оголошені 13 січня, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Грузії проголосувала за вступ в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі