вівторок, 31 травня 2022 11:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Мешканців двох районів Миколаєва й передмістя просять виїхати

Мешканців двох районів Миколаєва й передмістя просять виїхати
Миколаїв обстрілюють снарядами типу "Півонія". Фото: armyinform

Військова комендатура оборони Миколаєва радить мешканцям двох районів міста й передмістя тимчасово виїхати в безпечні місця.

Небезпечні постійні обстріли територій гарматами "Піон", повідомляє прессекретар Миколаївської військової адміністрації Дмитро Плетенчук.

Жителів міста просять виїхати на кілька днів із Корабельного та Інгульського районів Миколаєва. Також перебратись у безпечніше місце рекомендують із сіл Полігон, Миколаївське, району НАРП і Кульбакіне.

"Снарядами типу ОФ43 обстрілюють південно-східні райони Миколаєва - Інгульського й Корабельного, а також передмість. Вага одного снаряду становить 110 кг. Боєприпас завдає суттєвого ураження об'єктам, але не забезпечує точного влучання", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинки - решето: показали наслідки ранкового удару по Миколаєву

Плетенчук переконаний, ворог хоче завдати максимальної шкоди цивільним об'єктам: житловим будинкам, підприємствам та інфраструктурі. Завдання вразити конкретний військовий об'єкт - немає.

Мешканцям, які за різних обставин не можуть покинути свої домівки, рекомендується перебувати в бомбосховищах, підземних укриттях або поруч з ними. У разі початку обстрілу треба негайно прямувати в укриття, а в разі, якщо їх немає поруч, - перебувати біля північних і західних боків міцних будівель, але не надто наближатися до них.

"Не можна перебувати в панельних багатоквартирних будинках. Влучання 203-мм снарядом у такі домівки призводить до суттєвих руйнувань. Такі будівлі не врятують. Також противник може застосовувати й касетні реактивні снаряди", - додає прессекретар.

Російські окупанти продовжують нещадно обстрілювати Миколаївщину. За минулу добу поранень зазнали 20 людей

Зараз найбільше дістається Миколаївському й Баштанському районам, заявила 30 травня голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва в Telegram. Дітей серед постраждалих немає.

Зараз ви читаєте новину «Мешканців двох районів Миколаєва й передмістя просять виїхати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі