пʼятниця, 15 лютого 2008 12:04

Зимові холоди в Афганістані понесли життя більше 900 людей

Зимові холоди в Афганістані понесли життя вже більше 900 чоловік, передає в п"ятницю агентство Ассошіейтед Прес із посиланням на місцеві влади.

Представник Управління з надзвичайних ситуацій Шикеб Амраз повідомив, що від холоднечі цією зимою померли 926 чоловік, половина з них (462) в провінції Герат, у західній частині  країни.

Всього від холодів, снігопадів і сходу сніжних лавин постраждали жителі 17 з 34 афганських провінцій. Загинуло понад 316 тисяч голів великої рогатої худоби, зруйновано повністю або частково понад 830 будинків.

У лікарні і медпункти західних провінцій, де ситуація найскладніша, щодня звертаються десятки афганців із обмороженнями рук і ніг. Щоб врятувати людям життя, медикам доводиться в масовому порядку проводити ампутації. Тільки в одній провінції Герат цій операції піддалися десятки людей.

Афганські власті заявляють, що нинішня зима - найсуворіша за останні 30 років. Температурний рекорд цього зимового сезону склав мінус 30 градусів за Цельсієм.

Хоча останніми днями температура повітря дещо підвищилася, ситуація залишається складною, відзначає агентство. Тисячі людей живуть у віддалених гірських районах, доставка допомоги в які пов"язана з серйозними труднощами. У зв"язку з цим власті попереджають, що трагічний список загиблих від зимової холоднечі швидше за все ще поповниться, повідомляє  "Подробности" .
Зараз ви читаєте новину «Зимові холоди в Афганістані понесли життя більше 900 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі