субота, 05 жовтня 2024 20:32

Зимові канікули 2024-2025: скільки триватиме відпочинок школярів і студентів

Зимові канікули 2024-2025: скільки триватиме відпочинок школярів і студентів
Зимові канікули 2024-2025: скільки триватиме відпочинок школярів і студентів. Фото: klike.net

Навчальний рік 2024-2025 в Україні розпочався 2 вересня 2024 року і триватиме до 30 червня.

Через складну ситуацію з енергосистемою Міністерство освіти надало навчальним закладам більше свободи в організації навчального процесу, повідомляє ТСН.

Педагогічні ради шкіл мають право самостійно визначати тривалість навчального тижня, кількість і тривалість канікул, а також обирати форму навчання: дистанційну, очну або змішану. Це дозволить гнучко реагувати на місцеві умови і забезпечити безперервність навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді пропонують скасувати золоті і срібні медалі випускникам шкіл

Попередньо планується, що зимові канікули в школах можуть проходити з 30 грудня 2024 року по 10 січня 2025 року. Однак, через ризик блекаутів внаслідок низьких температур і обстрілів критичних об'єктів, заклади освіти матимуть можливість самостійно регулювати навчальний процес, включаючи дати початку і завершення канікул.

Для змішаної форми навчання необхідна наявність укриттів, розташованих не далі ніж 500 метрів від закладу, щоб забезпечити безпеку під час занять. Деякі школи, з огляду на невизначену ситуацію, вже вирішили скасувати осінні канікули, щоб подовжити зимовий відпочинок, забезпечуючи таким чином якість освіти і мінімізуючи втрати навчального часу.

Із 2027 року у школах учні навчатимуться 12 років замість 11.

Додатковий рік у школах, зі слів міністра, дозволить учням обрати профільні предмети й глибше опановувати їх. Учні дев'ятих класів матимуть змогу обрати, як продовжити навчання: в академічному ліцеї чи професійному коледжі.

Зараз ви читаєте новину «Зимові канікули 2024-2025: скільки триватиме відпочинок школярів і студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі