субота, 18 травня 2019 12:51

Зі скандального екс-депутата Лозинського достроково зняли судимість

Зі скандального екс-депутата Лозинського достроково зняли судимість
Суд достроково зняв судимість з Лозинського. Фото: 40ka

Зі скандального колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозинського достроково зняли судимість за причетність до вбивства жителя Кіровоградської області Валерія Олійника.

Як зазначається, Лозинський звернувся до суду із заявою, в якій просив зняти з нього судимість за вироком Дніпровського районного суду Києва від 20 квітня 2011 року, зміненого ухвалою Апеляційного суду Києва від 26 березня 2012 року і постановою Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ від 1 березня 2013. Про це повідомили "Українськi Новини".

Екс-депутат наголосив, що хоч чинним законодавством і забороняється дострокове зняття судимості з засуджених за тяжкі злочини, але він не може підпадати під цю норму, тому що вона не має зворотної дії в часі і була прийнята пізніше, ніж він отримав вирок суду.

Прокурор в судовому засіданні заперечував щодо задоволення клопотання про зняття судимості, посилався на необґрунтованість клопотання і відсутність підстав, які обумовлюють дострокове зняття судимості. Водночас суд став на сторону екс-депутата, зазначивши, що з моменту його звільнення з колонії пройшло близько 3 років, тобто відповідно до норм раніше діючого законодавства, він відбув більше половини з необхідного терміну (6 років) для розгляду питання про зняття судимості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відпустив директора "Укрбуду" Олега Майбороду

Суд наголосив, що Лозинський після звільнення з квітня 2016 року займається створенням нових підприємств в сфері сільського господарства. Також екс-депутат неодноразово надавав благодійну допомогу освітнім, спортивним і дитячим установам, релігійним громадам, сім'ям загиблим в зоні АТО і у війні в Афганістані, активно бере участь в роботі ветеранських організацій району, постійно надаючи їм матеріальну підтримку. Суд зазначив, що такі обставини доводять, що Лозинський після звільнення довів своє виправлення.

Екс-керівника Нацгвардії Юрія Аллерова відправили під варту на 2 місяці з правом застави 4,8 млн грн. Його підозрюють у фінансових махінаціях із житлом для військових.

Зараз ви читаєте новину «Зі скандального екс-депутата Лозинського достроково зняли судимість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі