четвер, 21 квітня 2022 21:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський створив Національну раду з відновлення України після війни

Зеленський створив Національну раду з відновлення України після війни
Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Національної ради з відновлення України від наслідків війни. Фото: instagram.com/zelenskiy_official

21 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Національної ради з відновлення України від наслідків війни.

Вона буде консультативно-дорадчим органом при президентові. Відповідний указ опублікували на сайті Офісу президента.

Рада займатиметься розробкою заходів з відновлення України. Також розглядатиме пропозиції органів держвлади та місцевого самоврядування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада визначила дату початку тимчасової окупації РФ територій України

Завданнями Нацради з відновлення України є відновлення і розбудова транспортної, медичної, соціальної, комунальної, виробничої інфраструктури та житла; відновлення енергетики, зв'язку, військової інфраструктури і військово-промислового комплексу; модернізація та перезапуск економіки; подолання безробіття; підтримка сімей з дітьми, вразливих верств населення та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах внаслідок війни; відновлення та збереження об'єктів культурної спадщини; напрацювання пропозицій щодо пріоритетних реформ післявоєнного періоду тощо.

Співголовами Нацради будуть прем'єр-міністр Денис Шмигаль та керівник ОП Андрій Єрмак. Склад затверджуватиме президент.

Країни-учасниці ЄС планують сплатити більшу частину витрат на відновлення України. Ідеться про сотні мільярдів євро.

Цифра може сягати сотень мільярдів євро. Також чиновники США та ЄС обговорюють, як правильно використовувати виділені кошти та розробляють механізми, які запобігатимуть нецільовому використанню грошей.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський створив Національну раду з відновлення України після війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі