субота, 09 травня 2020 20:00

Зеленський ініціює встановлення меморіальних символів в Україні

Зеленський ініціює встановлення меморіальних символів в Україні
Зеленський пропонує встановити в Україні дзвони пам'яті. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський вважає, що в Україні необхідно встановити меморіальні символи у вигляді церковних дзвонів.

Вони з'являться на Луганщині, Закарпатті, у Криму й Донецьку, заявив президент сьогодні, 9 травня. Про це повідомляє пресслужба президента.

"Сьогодні з вірою в нашу мету я оголошую про проект меморіальних символів. У межах нього ми хочемо встановити в Україні чотири дзвони. Вчора я був на Луганщині, біля першого селища, де у 42-му році почалося звільнення України. І там буде встановлено перший дзвін - Дзвін Пам'яті. Сьогодні я на Закарпатті, поруч із місцем, де завершилося вигнання загарбників. Тут буде встановлено Дзвін Перемоги", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рабства в Україні немає": Зеленський про виїзд українських заробітчан

За словами президента, такі дзвони у майбутньому буде встановлено на Донбасі та в Криму.

"Ми віримо і зробимо все, щоб обов'язково настав день, коли буде встановлено ще два дзвони: Дзвін Миру в Донецьку та Дзвін Єдності - у Сімферополі. І в мить, коли в Україні настане мир і ми повернемо своїх людей та свою землю, чотири дзвони одночасно сповістять про цю знакову подію в історії України", - додав президент

Український президент Володимир Зеленський розповів, чого він чекає від Саакашвілі на посаді голови Виконавчого комітету реформ. Про це Зеленський заявив на брифінгу під час робочої поїздки на Закарпаття, передає Укрінформ.

.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський ініціює встановлення меморіальних символів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі