середа, 05 липня 2023 01:34

Збільшили перелік осіб, які підлягають мобілізації

Збільшили перелік осіб, які підлягають мобілізації
В Україні із 24 лютого 2022 року тривають воєнний стан та загальна мобілізація. Фото: zn.ua

В Україні з липня збільшився перелік осіб, які підлягають мобілізації.

Тепер мобілізовуватимуть тих, у кого дружина (чоловік), батьки чи батьки дружини (чоловіка) – особи з інвалідністю першої чи другої групи, якщо у них є інші працездатні особи, які згідно із законом мають їх утримувати. До липня 2023 року вони не призивалися, пише Апостроф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військкомати не можуть відмовитись від "облав": пояснили причини

"Це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе", ‒ заявила депутат від групи "За майбутнє" Ганна Скороход.

Саме вона внесла правку про розширення переліку осіб, які підлягають мобілізації. Спочатку проєкт закону мав стосуватися повернення доплат військовим, але до нього внесли виправлення.

В Україні із 24 лютого 2022 року тривають воєнний стан та загальна мобілізація.

Будь-хто з військовозобов'язаних чоловіків може отримати повістку. Після цього потрібно з'явитися у вказаний час та місце для уточнення облікових даних.

Потім людину направляють на проходження військово-лікарської комісії.

Нині Збройні сили України включають до своїх лав бійців, які можуть не мати попереднього військового досвіду. Призов громадян на військову службу здійснюється виключно через навчальні центри, де проводиться необхідна підготовка перед відправкою на службу.

Зараз ви читаєте новину «Збільшили перелік осіб, які підлягають мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі