понеділок, 03 липня 2023 10:15

Військкомати не можуть відмовитись від "облав": пояснили причини

Військкомати не можуть відмовитись від "облав": пояснили причини
Повістки в Україні часто вручають на вулицях. Фото: yaizakon.com.ua

Військкомати в Україні нині не можуть відмовитись від так званих "облав", коли чоловікам вручають повістки на вулиці і везуть їх до військкоматів.

Добровільно до військкоматів зараз приходять близько 20% військовозобов'язаних від планового завдання. Про це в інтерв'ю Leopolis.news розповів керівник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко.

За його словами, якщо таких заходів не проводити, мобілізація може бути під загрозою зриву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали ще одного воєнкома. За $5 тис. про ваше існування "забували"

"Прихід до ТЦК – це не автоматичне відправлення до війська. Потрібно розуміти, що це ціла низка процедур, а також медичний огляд. І ті, хто мають законні підстави, по стану здоров'я або з інших причин не бути мобілізованими, точно не потраплять до армії", ‒ сказав Тіщенко.

Він також пояснив ситуацію з мобілізацією працівників підприємств.

"Побутують думки, що підприємства зупиняться, якщо мобілізують штатних працівників. Потрібно зрозуміти, якщо наших військових не буде достатньо для оборони, то завтра на ці підприємства прийдуть господарями буряти та кадировці. Чи буде цим працівникам тоді важлива доля їх підприємств? Наш пріоритет – це забезпечення обороноздатності держави та народу України", ‒ наголосив керівник ТЦК.

Накази керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки про проведення мобілізації, які останнім часом видаються в деяких регіонах, мають лише інформаційний характер.

Фактично таким чином ТЦК здійснюють оповіщення, розповів адвокат Дмитро Бузанов. Відповідальність за неявку за такими наказами до військкоматів не передбачена.

Зараз ви читаєте новину «Військкомати не можуть відмовитись від "облав": пояснили причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі