вівторок, 13 жовтня 2020 13:06

Заяву про голосування вдома можна подати до вечора 23 жовтня - ЦВК

Заяву про голосування вдома можна подати до вечора 23 жовтня - ЦВК
У ЦВК розповіли, як проголосувати виборцю, який захворів. Фото: Ольга Стенько

Для виборців, які хворіють на Covid-19, перебувають в самоізоляції або мають симптоми ГРВІ, розробили спеціальні алгоритми для голосування.

Про це у вівторок повідомили на Facebook-сторінці Центральної виборчої комісії.

"Якщо у вас симптоми застуди, то ви зможете проголосувати на дільниці, в окремій кабінці. Нагадуємо про маску та особисту ручку. Якщо ви в самоізоляції через хворобу — голосувати можна вдома", - повідомили в ЦВК.

Для голосування вдома потрібно написати заяву в довільній формі. До неї додати медичну довідку від сімейного лікаря чи установи охорони здоров'я. Заяву разом із довідкою необхідно передати чи надіслати до виборчої дільниці, на якій виборець має голосувати.

Це необхідно зробити до 20-ї години п'ятниці 23 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заповнювати бюлетень на місцевих виборах: відеоінструкція

Для людей, які перебувають у самоізоляції у зв'язку з виявленням коронавірусу в членів родини, алгоритм той самий. Потрібно передати заяву та довідку до ЦВК за місцем проживання.

Громадяни, які на момент виборів перебуватимуть на стаціонарному лікуванні в медичних закладах, проголосують за місцем госпіталізації.

Серед працівників Центральної виборчої комісії лабораторно підтвердили 34 випадки коронавірусу. У ЦВК заявляють, що вживають усіх можливих заходів безпеки. Здійснюють температурний скринінг працівників двічі на день, огляд лікарями людей, у яких підозрюють хворобу або які контактували з хворими, наскрізне провітрювання та дезінфекцію приміщень, мінімізацію контактів.

Зараз ви читаєте новину «Заяву про голосування вдома можна подати до вечора 23 жовтня - ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі