субота, 29 липня 2023 07:24

Залякують та пропонують гроші: окупанти вигадують нові методи примусової роздачі паспортів РФ

Залякують та пропонують гроші: окупанти вигадують нові методи примусової роздачі паспортів РФ
На тимчасово захоплених росіянами українських територіях триває примусова паспортизація. Фото: slovoidilo.ua

Росія продовжує примусову паспортизацію українських громадян на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема, нові методи тиску на людей окупанти вигадали у Горлівці Донецької області. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупантів у Мелітополі вже більше, ніж місцевих жителів

Там окупанти розіслали на місцеві підприємства всіх форм власності розпорядження щодо надання до так званого "міністерства державної безпеки ДНР" списків працівників, які не отримали російський паспорт. Кінцевим терміном виконання розпорядження є 1 січня 2024 року.

"Разом з тим, окупаційна адміністрація населеного пункту Благовіщенка Запорізької області проводить заходи щодо заохочення місцевих мешканців до отримання російського громадянства. Зокрема, пропонує пенсіонерам грошову винагороду у 50 тисяч російських рублів", ‒ йдеться у повідомленні.

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення на тимчасово захоплених територіях Херсонщини. Місцеві енергетичні компанії повідомляють про обов'язкове перепідписання нових договорів на постачання електроенергії при наявності винятково російського паспорта.

У тимчасово захопленому Старобільську Луганської області українських громадян, які відмовились отримувати російські паспорти, виселяють з їхніх осель.

Зараз ви читаєте новину «Залякують та пропонують гроші: окупанти вигадують нові методи примусової роздачі паспортів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі