середа, 06 грудня 2023 08:48

Залужний та Умєров привітали бійців з Днем Збройних сил України

Залужний та Умєров привітали бійців з Днем Збройних сил України
Сьогодні Україна відзначає День Збройних сил. Фото: eastnews.ua

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував привітання з Днем Збройних сил України.

Він наголосив, що українські бійці стоять за майбутнє наших дітей.

"Дорогі бойові побратими і посестри! Сьогодні, у день, я дякую всім, хто робить свою важку роботу. Схиляю голову перед вашим подвигом! Перед кожним солдатом, сержантом і офіцером. Особливо перед тими, хто сьогодні у вогні боїв та під обстрілами, у холодних замерзлих окопах та руїнах міцно тримає оборону та нищить підступного ворога", - вказав Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Збройних сил України: найтепліші листівки з привітаннями для наших військових

Він гордий за кожного, хто сьогодні перебуває у лавах ЗСУ.

"Україна не здається – завдяки вам. І завдяки вам я знову і знову переконуюсь - як би важко нам не було, але точно не буде соромно!" - підсумував він.

Також із Днем ЗСУ привітав міністр оборони Рустем Умєров.

"Сьогодні вся країна відзначає вашу звитягу! Вашу силу! Вашу незламність! Ви йдете вперед, змітаючи ворога та ведете нас за собою. Ви стали символом воєнної доблесті та незламності для всього світу!" - наголосив він.

6 грудня 1991 року Верховна Рада ухвалила закон "Про Збройні сили України". Тоді ж затвердила текст Військової присяги, яку змінили 1999 року.

1993 року парламент визначив постановою День ЗСУ.

Збройні сили України складаються із Сухопутних військ, Повітряних сил, Військово-морських сил, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій і Сил територіальної оборони.

Зараз ви читаєте новину «Залужний та Умєров привітали бійців з Днем Збройних сил України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі