вівторок, 11 березня 2008 13:26

Захоплені "Аль-Каїдою" австрійці перебувають у алжирській пустелі – ЗМІ

Двоє австрійських туристів, захоплених у Тунісі терористами з "Аль-Каїди в країнах ісламського Магребу" в середині лютого цього року, перевезені в прикордонні райони Алжиру і на даний час розміщуються в алжирській Сахарі, пише у вівторок алжирська газета "Ан-Нахар".

Злочинці в лютому проникли на туніську територію і захопили в заручники двох австрійських громадян – радника Вольфганга Еднера і медсестру Андреу Коблер.

За інформацією газети, алжирські спецслужби вдень і вночі прочісують прикордонні з Тунісом пустельні райони в пошуках можливого притулку викрадачів і заручників.

"Група, що належить до північно-африканського осередку "Аль-Каїди", перетнула тунісько-алжирський кордон у районі Тебессі. Пошуки, що проводяться, спрямовані на локалізацію місця схованки терористів із заручниками, на оточення цього району і початок переговорів про звільнення туристів", – заявили газеті джерела в силах безпеки Алжиру.

Напередодні "Аль-Каїда в країнах ісламського Магребу" поширила заяву, в якій визнала факт захоплення заручників. Угруповання назвало імена захоплених австрійських громадян і номери їхніх паспортів, а також розповіло про те, що заручники почувають себе добре і вивчають шаріат (кодекс релігійно-етичних і правових приписів ісламу).

У заяві терористів підкреслюється, що будь-яка спроба алжирських спецслужб силовим способом звільнити заручників спричинить негайну ліквідацію полонених. Угруповання також пообіцяло, що найближчим часом висуне умови звільнення захоплених австрійців.

Захоплення австрійських туристів стало першою подібною акцією терористів у Тунісі, що вважається однєю з найбезпечніших країн на континенті.

Разом з тим, на рахунку у "Аль-Каїди в країнах ісламського Магребу" вже безліч зухвалих акцій проти європейських туристів. У 2003 році бойовики угруповання захопили в алжирській Сахарі біля кордону з Малі 34 європейських туриста. Звільнити заручників вдалося лише за декілька місяців полону після виплати величезного викупу у розмірі 6,5 мільйонів євро.

Минулого року північно-африканська "Аль-Каїда" в Мавританії розстріляла сім"ю французьких туристів.

"Аль-Каїда в країнах ісламського Магребу" виникла з екстремістської алжирської організації ісламського штибу "Салафістськая група проповіді і джихаду" (СГПД), яка раніше вела боротьбу з алжирською владою всередині країни. У 2007 році СГПД оголосила про приєднання до міжнародної терористичної мережі і взяла свою нинішню назву. Угруповання оголосило своєю метою створення в Північній Африці ісламської держави і оголосило "джихад" (священну війну) усім європейцям, що приїздили до північно-африканських країн, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Захоплені "Аль-Каїдою" австрійці перебувають у алжирській пустелі – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі