понеділок, 28 лютого 2022 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Захисники острова Зміїний живі та перебувають у полоні — ВМС

Захисники острова Зміїний живі та перебувають у полоні — ВМС
Україна чекає повернення героїв. Фото: ВМС ЗС України

Морські піхотинці та прикордонники з острова Зміїний живі.

Про це повідомляє ВМС ЗС України.

"26 лютого, отримавши інформацію, що на острові Зміїний серед наших захисників можуть бути загиблі та поранені, до острова з метою виконання гуманітарної місії було направлено цивільне судно МПРС "Сапфір", для допомоги постраждалим. Разом з екіпажем погодились вийти отці Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їх помічники. Але їх незаконно захопили росіяни. Незаконне захоплення цивільного судна - некомбатанта, що не здійснювали жодного військового завдання, є порушення правил і звичаїв війни, міжнародного гуманітарного права", - йдеться у повідомленні

Захисники Зміїного живі і з ними все добре.

"Але російська пропаганда намагається розкрутити "новину" про те, що начебто влада України "забула", "поховала" своїх підлеглих. При цьому морпіхи сміливо двічі відбили напади російських окупантів. Через брак боєкомплектів вони не змогли продовжити захист острову", - пишуть у ВМС.

Окупанти розтрощили інфраструктуру острова. Тому зв'язок зі Зміїним перервався. Обстріли з боку бойових кораблів та авіації РФ не дозволили доправити підмогу за морськими піхотинцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські ЗМІ видають за українського полоненого військового алкоголіка з Криму

"Ворог вкотре продемонстрував свою сутність. І знов довів, що віри і правди в його діях і словах немає. А своїх побратимів ми чекаємо з нетерпінням і всією душею", - підсумували в повідомленні.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Захисники острова Зміїний живі та перебувають у полоні — ВМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі