четвер, 06 червня 2024 06:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Західні боєприпаси вже потрапляють на фронт - ЗМІ

Західні боєприпаси вже потрапляють на фронт - ЗМІ
Боєприпаси поступають ще не у повному обсязі. Фото: Генштаб ЗСУ

В Україну вже надходять артилерійські боєприпаси, які надали західні держави.

Про це кажуть військові поблизу Вовчанська. Але російські окупанти там досі зберігають перевагу у боєприпасах, передає Інститут вивчення війни (ISW)

"Один український солдат сказав журналістам, що російські сили все ще зберігають перевагу в артилерії п'ять до одного", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні союзники зібрали майже всі кошти на 800 тис. снарядів для України

Аналітики вважають, що російські війська намагаються досягти значних тактичних і оперативних переваг до того, як американська військова допомога надійде у повному обсязі. Після прибуття першої західної зброї, досягнення тактичного і оперативного ефекту на фронті займе деякий час.

Чехія знайшла поза межами ЄС 800 000 боєприпасів, більше половини з яких становлять 155-міліметрові, які можуть бути відправлені Україні за рахунок фінансування охочих країн. Прага готова бути посередником у постачанні снарядів.

Низка країн ЄС вже заявила про готовність приєднатись до ініціативи Чехії.

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала за підсумками саміту в Парижі заявив, що 15 країн готові приєднатися до ініціативи, яка покликана відповісти на нестачу боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «Західні боєприпаси вже потрапляють на фронт - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі