середа, 06 березня 2024 20:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Західні союзники зібрали майже всі кошти на 800 тис. снарядів для України

Західні союзники зібрали майже всі кошти на 800 тис. снарядів для України
Союзники України виділили майже всі необхідні кошти для закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів. Фото: Getty Images

Союзники України виділили майже всі необхідні кошти для закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів у рамках ініціативи Чехії.

Снаряди можуть бути поставлені в Україну протягом кількох тижнів. Про це повідомляє Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина надасть гроші на закупівлю снарядів для України за чеською ініціативою

За інформацією неназваних співрозмовників видання, точні терміни залежатимуть від контрактів та графіків постачання і можуть бути зрушені.

Bloomberg уточнює, що Чехія буде виконувати роль посередника з країнами, які готові фінансувати купівлю боєприпасів для України.

"За оцінками, Україні потрібно щонайменше 200 тисяч снарядів на місяць, щоб продовжувати боротьбу з російськими військами, які в середньому щодня використовують від трьох до п'яти разів більше снарядів, ніж можуть випустити українські війська", - пише видання.

Чехія знайшла поза межами ЄС 800 000 боєприпасів, більше половини з яких становлять 155-міліметрові, які можуть бути відправлені Україні за рахунок фінансування охочих країн. Прага готова бути посередником у постачанні снарядів.

Низка країн ЄС вже заявила про готовність приєднатись до ініціативи Чехії.

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала за підсумками саміту в Парижі заявив, що 15 країн готові приєднатися до ініціативи, яка покликана відповісти на нестачу боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «Західні союзники зібрали майже всі кошти на 800 тис. снарядів для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі