вівторок, 26 липня 2022 09:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

Захарова "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО
Маніпуляції поширює також прессекретарка Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 26 липня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації з посиланням на New York Times поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД у Telegram.

"Бойовий дух у Збройних силах України знижується через набір тих, хто не хоче воювати. А через втому солдатів в українських військах, зокрема, серед непідготовлених новобранців "почуття єдності тріщить по швах", – дезінформують окупанти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовий дух на нулі: росіяни масово дезертують – Пентагон

Маніпуляцію поширює також прессекретарка міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова. Вона заявила, що "будь-які спроби здобути перемогу на полі бою – це прямий шлях у прірву як для Києва, так і для Брюсселя, а спонсори з ЄС мають нарівні з Україною відповідати за злочини українських військових".

У російському МЗС також заявили, що Брюссель нібито займається заздалегідь програшною боротьбою з наслідками постачання озброєння в Україну замість того, щоб це припинити. Європол начебто змушений відкрито визнавати, що зброя, яку постачають Україні, почала з'являтися у злочинців. Це також маніпуляція, додають у РНБО.

Ставленики Кремля також "розганяють" фейки про війну в Україні. Так звана глава "МЗС" ОРДО Наталя Ніконорова заявила, що "територія Донецької області увійде до складу РФ як республіка, тому що має свій прапор і гімн, за ці символи сьогодні борються".

Зараз ви читаєте новину «Захарова "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі