субота, 20 серпня 2022 06:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза з боку Білорусі: військовий експерт оцінив можливість наступу на Київ

Загроза з боку Білорусі: військовий експерт оцінив можливість наступу на Київ
Військовий експерт Олег Жданов оцінив загрозу наступу окупантів з півночі. Фото: mil.by

Військовий експерт оцінив загрозу вторгнення російських та білоруських військ в Україну з півночі у період із 23 до 26 серпня.

Єдина реальна загроза, яка на сьогоднішній день є на тому напрямку – це російські війська на території Білорусі, заявив Олег Жданов у YouTube.

"Чим наступати? Там немає угруповання військ, яке в змозі сьогодні вторгнутися на територію України і виконати якесь завдання. Як мінімум, оперативне завдання на глибину 150-200 кілометрів, щоб дійти до Києва. Армія РФ на території Білорусі представлена ракетними підрозділами з комплексами "Іскандер". Щоправда, вони давно вже не завдавали ударів, і сподіваюся, не завдаватимуть, хоча ймовірність така є. Є й комплекси С-300 і С-400. Це системи ППО, які можуть бити по наземних цілях із дальністю до 200 кілометрів", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бавовна" близько: що відомо про Кримський міст і чому він важливий для РФ

Водночас на кордоні з Білоруссю знаходиться близько шести батальйонно-тактичних груп. І там є російські льотчики, які можуть скористатися аеродромами – Гомельським і в Брестській області – щоб завдати ударів з повітряного простору країни.

"Ми чітко відстежуємо цю ситуацію. Вони змінюються на ротаційній основі, і на сьогодні білоруська армія роздає свої військові запаси Російській Федерації. Боєприпаси віддають, мобрезерв дозволяє диктатору Олександру Лукашенко вимивати в якості найманців для російської армії, техніку з тривалого зберігання знімають і віддають. У них є відтік контрактників, тому що люди не хочуть брати участь у війні, якщо такий наказ буде відданий", – розповів експерт.

Напередодні Дня Незалежності України Росія може влаштувати провокацію і остаточно втягнути Білорусь у воєнні дії, повідомляв Генштаб ЗСУ.

У Білорусі військові комісаріати агітували населення підписувати контракти з російськими приватними військовими компаніями. Мінськ транспортує боєприпаси для потреб російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Загроза з боку Білорусі: військовий експерт оцінив можливість наступу на Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі