четвер, 17 серпня 2023 08:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Загинули понад 20 тис. мобілізованих мешканців Горлівки: гауляйтери скаржаться в Москву

Загинули понад 20 тис. мобілізованих мешканців Горлівки: гауляйтери скаржаться в Москву
Росія посилює мобілізацію на тимчасово окупованих територіях. Фото: slovoidilo.ua

Так звана "адміністрація" тимчасово окупованої Горлівки Донецької області поскаржилась в Москву через великі втрати серед мобілізованих мешканців міста.

Щоб поповнити втрати, загарбники готуються до нової хвилі мобілізації на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Уже зараз там формують списки чоловіків. Зокрема план з мобілізації був представлений гауляйтерам з Горлівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як окупантів знищують з HIMARS: потужне відео

"Проте у відповідь місцеві колаборанти поскаржились, що в місті зростає соціальна напруга. Адже від початку повномасштабного вторгнення загинуло понад 20 тис. мешканців міста, яких примусово мобілізували у 2022 році", ‒ йдеться у повідомленні.

У ЦНС наголошують, що мобілізація мешканців захоплених територій є міжнародним злочином.

"Із мешканців тимчасово окупованих територій формують передові загони, які росіяни без належної підготовки кидають на українські війська. Адже росіянам вигідна смерть українців незалежно від сторони за яку вони воюють. При цьому цілі так званої "СВО" не досягаються й постійно змінюються. Минулого року для досягнення ефемерних цілей було мобілізовано 300 тис. громадян РФ. Результатом цієї мобілізації стали сотні тисяч трупів та поранених росіян, що посилило соціальну напругу вже у самій РФ", ‒ наголошують в ЦНС.

Там зазначають, що в результаті росіяни планують збільшити темпи мобілізації саме на ТОТ, аби не виводити своє населення з "трансу пропаганди" й не втратити популярність війни.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 17 серпня становлять уже понад 256 050 окупантів.

За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 480 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Загинули понад 20 тис. мобілізованих мешканців Горлівки: гауляйтери скаржаться в Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі