понеділок, 14 червня 2021 15:39

Заборгували зарплату лікарям - Зеленський пригрозив звільненням

Заборгували зарплату лікарям - Зеленський пригрозив звільненням
Чиновники понесуть персональну відповідальність. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський може звільнити чиновників за невиплату заробітної плати лікарям.

Про заборгованість повідомив сьогодні міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на нараді в Офісі президента, пишуть у пресслужбі ОП.

"Ця ситуація неприпустима для сучасної цивілізованої країни, особливо зараз, коли лікарі - на передовій боротьби з пандемією", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ліцензія на вбивство" - Лінчевський прокоментував стан медосвіти

Глава держави заявив, що чиновники понесуть персональну відповідальність за невиплату зарплат. Зокрема, пригрозив звільненням.

Окрім цього, Ляшко та прем'єр-міністр Денис Шмигаль мають терміново погасити заборгованість.

1 квітня цьогоріч стартував другий етап медреформи. Комунальні медзаклади отримують кошти за договорами з НСЗУ — що більше пацієнтів, то краще фінансування мають. Лікарні мають фінансування на ті послуги, які передбачили у договорах із Національною службою здоров'я України.

У рамках реформи діє Програма медичних гарантій – 27 пакетів безкоштовних медпослуг. На її реалізацію виділили 72 млрд грн. Надають безоплатну первинну, госпітальну, екстрену, спеціалізовану амбулаторну й паліативну допомогу та реабілітацію. Також діє повна або часткова оплата препаратів за програмою "Доступні ліки". Направлення на безкоштовну консультацію вузькопрофільного спеціаліста надає сімейний лікар.

Зараз ви читаєте новину «Заборгували зарплату лікарям - Зеленський пригрозив звільненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі