четвер, 18 вересня 2008 14:20

За півроку росіяни змінили думку про статус Косово

Кількість прихильників незалежності Косово за минулі півроку в Росії збільшилася більш ніж удвічі. Тепер, згідно соціологічному опитуванню, проведеному ВЦВГД, визнання Косово як незалежної держави схвалює 31 відсоток росіян.

При цьому різко знизилася кількість громадян Росії, які засуджують визнання Косово, - проти незалежності сербського краю висловилися 28 відсотків росіян, тоді як під час аналогічного опитування в березні 2008 року таких було 41 відсоток. З 37 до 25 відсотків знизилася кількість росіян, упевнених в тому, що Росія повинна підтримати Сербію в конфлікті навколо Косово.

При цьому кількість тих, кому важко дати оцінку ситуації в Косово, залишилася на колишньому рівні - трохи більше 40 відсотків респондентів. Роль Росії в цьому конфлікті не змогли визначити більше 50 відсотків росіян.

Опитування проводилося 13-14 вересня 2008 року, тобто вже після війни в Південній Осетії та визнання її незалежності Росією. ВЦВГД опитав 1600 осіб в 142 населених пунктах в 40 областях, краях та республіках Росії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «За півроку росіяни змінили думку про статус Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі