вівторок, 01 квітня 2014 22:20

За місяць в Криму зафіксували близько 40 випадків нападів на журналістів

За місяць в Криму зафіксували близько 40 випадків нападів на журналістів
Фото: dt.ua

У Криму за період з 27 лютого по 30 березня зафіксовано більш як 100 випадків порушення прав українських та іноземних журналістів при виконанні ними професійних обов'язків, які теж є грубими порушеннями прав людини. Про це свідчать дані моніторингу Центру журналістських розслідувань.

Серед порушень - 38 випадків нападів з боку так званої "самооборони Криму", співробітників "Беркуту" або російських військовослужбовців.

"У 13 з цих випадків журналісти або активісти були затримані або заблоковані. У всіх журналістів, які піддалися нападу або незаконному затриманню, було відібрано або пошкоджено обладнання, або відібрані карти пам'яті", - наголошується у публікації.

Блоковані "самообороною" були також представник ОБСЄ з питань свободи слова Дунья Міятович і спеціальний посланник Генерального секретаря ООН Роберт Серрі.

У цілому, за місяць в Криму було викрадено або незаконно затримано трьох журналістів, 12 активістів і 10 військовослужбовців. Доля двох військових і трьох активістів досі невідома.

У Верховній Раді Криму, що перейменувала себе на Державну раду Республіки Крим, складено список кримських видань, чиї журналісти більше не допускаються на засідання парламенту.

За цей час Держрада самопроголошеної республіки провела сім позачергових пленарних засідань, не рахуючи засідань постійних комісій і брифінгів перших осіб автономії, на які представники ЗМІ або не були допущені зовсім, або допускалися лише журналісти "правильних", на думку влади, видань.

Журналістів теж не допускали на деякі виборчі ділянки в день "референдуму" у Сімферополі, Джанкої, Алушті та Феодосії.

Зараз ви читаєте новину «За місяць в Криму зафіксували близько 40 випадків нападів на журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі