середа, 10 липня 2024 16:40

Спецтема: Війна Росії проти України

За два місяці втрати понад 90% - полковник ЗСУ розповів про мертвих росіян на Харківському напрямку

За два місяці втрати понад 90% - полковник ЗСУ розповів про мертвих росіян на Харківському напрямку
За два місяці росіяни "сточили" на Харківському напрямку два танкових полки, розповів військовий ЗСУ. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська окупаційна армія залучила 10 350 осіб до наступальних дій у прикордонних районах Харківської області, які розпочалися два місці тому.

За цей час ворог втратив на цьому на цьому напрямку приблизно 91%. Про це повідомив заступник командира Оперативно-тактичного угруповання "Харків" Збройних сил України, полковник Віктор Солімчук, пише "АрміяInform".

Cтаном на початок липня втрати ворога: 2939 вбитими, 6509 поранених росіян, розповів полковник.

Ще 45 окупантів здалися у полон.

"Тобто орієнтовні втрати противника на нашому напрямку складають приблизно 91%", - сказав Солімчук.

За цей час росіяни втратили у Вовчанську більшу частину 138-ї мотострілецької бригади, "сточили" 83-й, 157-й танковий полки, повідомив військовий ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хотів швидко окупувати Харків, поки США затримували допомогу для України - Зеленський

83 десантно-штурмова бригада російських окупантів теж постійно зазнає втрат, іноді по кількадесят осіб на добу, що підтверджується і полоненими, і у радіоперехопленнях, сказав Солімчук.

Через великі втрати ворог знімає підрозділи з інших напрямків, залучає резерви, а також "православні комуно-фашистські бригади", одна з яких названа прізвищем Олександра Невського, розповів полковник ЗСУ.

Водночас Віктор Солімчук сказав, що війська РФ все ще мають досить серйозний наступальний потенціал. Ворог перегруповується, відновлює сили і логістику, а в тилах триває підготовка штурмових груп.

"Ми усвідомлюємо потужність окупаційних військ, розуміємо їхні наміри. А наші воїни, артилерія і дрони вносять суттєві та відчутні корективи у плани ворога. Всі його спроби наростити зусилля та розширити зону контролю успіху не мають. По всій лінії державного кордону і фронту ми будемо й надалі знищувати окупантів, руйнуючи їхні загарбницькі плани", - сказав полковник ЗСУ.

Російській армії не вдалося реалізувати Харківську операцію. Сили оборони України стримують і знищують російські підрозділи. Харківський напрямок посилено, сказав президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «За два місяці втрати понад 90% - полковник ЗСУ розповів про мертвих росіян на Харківському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі