пʼятниця, 25 вересня 2020 07:58

За час карантину українці почали більше пити

За час карантину українці почали більше пити
Психологи ж називають збільшення витрат на алкоголь сумною закономірністю, але радять шукати іншої розради від стресів. Фото: pixabay.com

У другому кварталі 2020 року українці витратили менше грошей на розваги та одяг, ніж у перші місяці року. А от витрати на алкоголь та тютюн під час карантину збільшилися.

Сумарно у першому кварталі на одяг, їжу та розваги витратили 73 млрд грн, тоді як у другому — на 8 млрд менше. Найбільше пішло на харчі, майже 50%. Так високо цей показник не піднімався уже 5 років, повідомляє tsn.ua.

"Для того, щоб ми зрозуміли, наскільки це багато, дивіться: американці витрачають близько 8%, європейські сім'ї від 12 до 18%, у Білорусі — 36%, а українці — 48%. Водночас, загальний відсоток витрат на алкоголь становить 5-6%. Це середня така цифра. До речі, у Європі під час карантину витрати на алкоголь також збільшились на стільки ж", — каже експерт ринку харчових продуктів Олег Пендзин.

Психологи ж називають збільшення витрат на алкоголь сумною закономірністю, але радять шукати іншої розради від стресів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені розповіли, що може продовжити життя на 6-8 років

Учені зі США склали список найкорисніших для здоров'я алкогольних напоїв. У топ увійшли: червоне вино, темне пиво, сангрія та коктейль "Кривава Мері".

Зараз ви читаєте новину «За час карантину українці почали більше пити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі