середа, 23 вересня 2020 09:03

Назвали найкорисніші для здоров'я алкогольні напої

Назвали найкорисніші для здоров'я алкогольні напої
Темне пиво вважається низькокалорійним, оскільки в 350 мл міститься всього 128 калорій. Фото: pixabay.com

Учені зі США склали список найкорисніших видів алкоголю. У топ увійшли: червоне вино, темне пиво, сангрія та коктейль "Кривава Мері".

Про це повідомляє Gizmodo, передає УНН.

Сангрія - дуже популярний напій в Іспанії. Його готують з червоного вина з додаванням свіжих фруктів, цукру та невеликої кількості міцного алкоголю – лікеру, бренді або рому. У напої міститься багато вітаміну С та антиоксидантів.

Темне пиво вважається низькокалорійним, оскільки в 350 мл міститься всього 128 калорій. У напою є антиоксидантні властивості, регулярне вживання в помірних дозах знижує ризик захворювання серцево-судинної системи, а також знижує ризик утворення тромбів.

Червоне вино також низькокалорійне. Крім того, воно має високу поживну цінність: у пляшці червоного вина міститься від 4-9% денної норми заліза, 9,4% калію і 5% магнію. А ще у вині багато антиоксидантів та флавоноїдів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали допустиму щоденну дозу алкоголю для чоловіків

У коктейлі "Кривава Мері" дуже мало калорій, але маса поживних речовин. До складу напою входить томатний сік, активною речовиною якого є лікопен. Він захищає організм від захворювань простати. Також у ньому містяться катехіни, які захищають шкіру, і зеаксантин, що оберігає зір. Крім того, вітамін А, флавоноїдні антиоксиданти, каротин, ксантин, лютеїн, вітамін С і калій. Помідори мають протиракові властивості. А хрін, який часто додають у напій, має знеболювальні, антибіотичні властивості та захищає від інфекції сечовивідних шляхів.

У цей коктейль іноді додають селеру, яка нормалізує кров'яний тиск, запобігає появі каменів у нирках і допомагає боротися з безсонням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярний коктейль із серіалу "Секс і місто" готують за хвилину

Фахівці радять не запивати міцний алкоголь газованою водою, а ще не пити за принципом "підвищення градуса". Вони стверджують, що завжди краще визначитися з одним алкогольним напоєм, який потім споживати протягом усього святкового вечора.

Рекомендується в жодному разі не зловживати спиртним. Знати міру необхідно в будь-яких життєвих ситуаціях.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкорисніші для здоров'я алкогольні напої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі