вівторок, 30 квітня 2024 12:08

Знайдіть свій "сік" і любіть себе: 103-річна лікарка дала шість порад, як прожити довше

Автор: thesun
  Лікар 103-річна Гледіс Макгері дала поради, як продити довге щасливе життя
Лікар 103-річна Гледіс Макгері дала поради, як продити довге щасливе життя

Знайти своє щастя в житті є основою довголіття.

Свої поради дала лікар 103-річна Гледіс Макгері. Вона випустила книгу, в якій розповідає ідеї, які стосуються цілого століття, щоб гарантувати, що ми отримуємо від життя максимум користі, пише thesun.

"Кожна мить - це можливість жити повним життям. Коли ми не живемо поточним моментом, ми не користуємося можливістю, яка з'являється", - розповідає довгожителька.

Шість порад для довголіття

Знайдіть свій "сік". На переконання Гледіс, ключем до щастя є усвідомлення своєї мети у житті. Прагнення до цієї мети дає енергію для повсякденних справ. Що саме буде вашим "соком" життя, не так важливо – створення сім'ї, кар'єра або мандрівки світом.

Не сидіть на місці. Гледіс переконана, що негативно на стан організму впливає не лише малорухливий спосіб життя, але й постійне "сидіння" в оточенні поганих емоцій. Довгожителька радить не сидіти на одному місці як фізично, так і ментально - відпускати проблеми зі свого серця якомога швидше.

Любіть себе. Гледіс пропонує не лише навчитися думати про себе добре, уникаючи надмірної самокритики, але й докладати практичних зусиль до того, аби змінювати світ на краще. І так ви зможете пишатися собою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість продуктів, які зменшують тривалість життя

Тримайтеся купи. Гледіс вірить, що важливим фактором для щастя є відчуття приналежності до певної спільноти. Попри те, що в сучасному суспільстві це важче, довгожителька радить створити для себе близьке коло спілкування, знайти хоча б одного друга.

Автор: thesun
  Лікар 103-річна Гледіс Макгері дала поради, як продити довге щасливе життя
Лікар 103-річна Гледіс Макгері дала поради, як продити довге щасливе життя

Вчіть "уроки". Все відбувається за певної причини, вважає Гледіс. Не втрачаючи оптимізму, про що сказано вище, жінка вважає важливим шукати корінні першопричини проблем, з якими ви стикаєтеся. Важливо розуміти і виправляти помилки, а не просто прикидатися, що все гаразд.

Розумно витрачайте свою енергію. Тут Гледіс говорить не про уникання тренажерного залу, а про спрямування своєї енергії на те, що приносить нам радість. Подумайте про все, що вас виснажує емоційно. Знайдіть хоча б одну таку річ, яку ви можете повністю припинити робити.

Шанси прожити сто років або більше є у жінок. Їх кількість складає 80 відсотків серед усіх довгожителів. Також довголіттям можуть похвалитися ті, у кого в роду є родич, що прожив довгий вік, у тих, хто веде активний спосіб життя або ті, хто дотримуються середземноморської дієти.

Науковці запевняють, що повсякденні чотири звички людини та її спосіб життя безпосередньо впливають на довголіття. Обов'язково потрібно займатися улюбленою справою. Важливо ставити цілі та працювати для їх досягнення.

Зараз ви читаєте новину «Знайдіть свій "сік" і любіть себе: 103-річна лікарка дала шість порад, як прожити довше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі