пʼятниця, 01 лютого 2008 09:26

З порома в Ірландському морі евакуювали 14 людей

Рятувальна операція в Ірландському морі, де з вечора четверга терпить лихо вантажопасажирський пором "Ріверданс", була припинена до світанку, передає Sky News. Судно сіло на мілину біля Блекпула.

На борту судна перебували 4 пасажири і 19 членів команди. За допомогою вертольотів рятувальникам вдалося евакуювати всіх пасажирів і десятеро моряків, інші чекають ранку. Близько 6:00 п"ятниці за місцевим часом, коли почнеться прилив, буде зроблена спроба зняти пором з піщаної мілини.

Нагадаємо, перші повідомлення про лихо надійшли з "Ріверданса" близько опівночі. З"ясувалося, що в борт порома, який вийшов з порту Уорренпойнт у Північній Ірландії і прямував у Хейшем, графство Ланкашір, ударила висока хвиля, внаслідок чого вантаж перемістився і судно отримало крен близько 60 градусів.

У рятувальній операції було задіяно два військові вертольоти і один вертоліт берегової охорони. Роботи на місці події сильно утруднені штормовим вітром, пориви якого досягають швидкості 30 метрів на секунду, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «З порома в Ірландському морі евакуювали 14 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі