субота, 03 серпня 2024 15:13

З окупованої території Херсонщини вдалося повернути ще вісім дітей

З окупованої території Херсонщини вдалося повернути ще вісім дітей
З окупованої території Херсонщини вдалося повернути ще вісім дітей. Фото: Укрінформ

З тимчасово окупованих земель Херсонської області вдалося повернути ще вісім дітей.

Йдеться про п'ятьох дівчат і трьох хлопчиків віком від 6 до 17 років. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З окупованої території повернули сімох дітей

"Дітей зустріли на рідній землі й усі жахіття для них вже позаду. Нині вони разом зі своїми батьками перебувають у безпеці. Отримують необхідну медичну та психологічну допомогу", - повідомив Прокудін.

Він подякував благодійній організації Save Ukraine за роботу з порятунку дітей.

Всього, за даними обласної адміністрації, з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію повернули 162 дитини з Херсонщини.

Російські агресори вивезли ще 1000 дітей з Херсонської області нібито на "оздоровлення".

Більшість з цих дітей мають батьків, які своєю чергою, ймовірно, надають дозвіл на вивезення дитини. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram в суботу, 27 липня.

а словами Лубінця, за понад два роки від початку повномасштабного вторгнення Росія систематично вивозить українських дітей віком від 6,5 до 16 років за тисячі кілометрів від дому ознайомитися з "красою" регіону, який взяв "шефство" над Херсонською областю.

Зараз ви читаєте новину «З окупованої території Херсонщини вдалося повернути ще вісім дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі