середа, 10 серпня 2011 11:09

Врятоване австралійське китеня знову викинулось на берег

Врятоване австралійське китеня знову викинулось на берег

В Австралії дитинча горбатого кита, яке в понеділок викинулось на пляж у Брісбені, а потім було врятоване, знову опинилось на суші, повідомляє агентство AAP.

Цього разу китеня було знайдене на острові Мортон на південному сході штату Квінсленд. Воно викинулось на берег після того, як не зуміло відшукати в океані свою матір. Уперше китеня опинилось на березі в ніч на 8 серпня, і вранці його почали рятувати. На березі вирили невеликий канал, а потім акуратно відтягнули тварину в воду. Операція з порятунку морського ссавця тривала близько десяти годин.

Як тільки кіт опинився у воді, він заплутався в антиакульних сітках, але його вдалося звільнити фахівцям з центру вивчення морського життя. Китеня вирушило в плавання, і експерти пообіцяли простежити за його подорожжю та переконатись, що він зуміє знайти матір. Передбачалося, що самка перебуває не надто далеко від узбережжя й китеня зможе "вийти з нею на зв'язок".

Проте надії фахівців не виправдались. Тепер, як заявили представники природоохоронного відомства Квінсленда, дитинча доведеться приспати, оскільки самостійно він в океані не виживе. Справа в тому, що йому необхідне молоко матері, яке він вживає близько 40 разів на день, щоб наростити шар підшкірного жиру.

На острів Мортон вже вирушили фахівці відомства з охорони і збереження морської фауни на чолі з Тревором Лонгом, який керував першою операцією з порятунку китеняти.

Дитинчата горбатих китів харчуються молоком матері приблизно до 11 місяців, хоча стають здатними добувати собі їжу вже у віці шести місяців. Китеня, що викинулось на берег в Австралії, віком всього один-два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Врятоване австралійське китеня знову викинулось на берег». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі