понеділок, 25 грудня 2023 07:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог скорочує авіаційну активність - аналіз ISW

Ворог скорочує авіаційну активність - аналіз ISW
Окупанти скорочують авіаційну активність на півдні. Фото: pixabay.com

Росіяни зменшили авіаційну активність та використання авіаційних бомб після того, як українські Збройні сили збили одразу декілька російських винищувачів Су-34 на півдні країни.

Зменшення кількості ударів російських планерних бомб на Херсонщині може дозволити ЗСУ вільніше діяти у ближніх тилових районах, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Російські війська зменшили використання планерних бомб й авіаударів на півдні країни. Російські війська обмежують використання пілотованої авіації також біля тимчасово окупованого Криму, зокрема у північно-західному регіоні Чорного моря", - сказано в повідомленні.

Нещодавно російські війська інтенсифікували використання планерних бомб проти українських сил на західному (правому) березі Дніпра через придушення українськими силами російської далекобійної артилерії в цьому районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велике занепокоєння": в ISW прокоментували реакцію окупантів на збиття трьох російських винищувачів

"Подальше зменшення кількості ударів російських планерних бомб у Херсонській області може дозволити українським силам зайняти безпечнішу позицію на лівому березі, з якої вони могли б здійснювати майбутні операції. Російські війська застосовують удари планерними бомбами, щоб російські літаки могли залишатися на відстані 50-70 кілометрів за лінією бойових дій. Зменшення їхнього використання свідчить про те, що війська РФ занепокоєні можливостями протиповітряної оборони ЗСУ", - пишуть у звіті аналітики ISW.

Представник Сухопутних військ ЗСУ, підполковник Володимир Фітьо заявив, що російські війська зменшили використання авіації та збільшили використання ударних безпілотників на Куп'янському і Бахмутському напрямках.

Генштаб сьогодні вранці підтвердив знищення російського Су-30 160-ю зенітно-ракетною бригадою під час повітряної тривоги на Одещині.

Зараз ви читаєте новину «Ворог скорочує авіаційну активність - аналіз ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі