середа, 08 жовтня 2008 13:10

Вперше з"явилися ФОТО невидимої сторони Меркурія

Зонд NASAMessenger передав на Землю перші фотографії невидимої раніше сторони Меркурія, зроблені апаратом під час зближення з цією планетою в ніч з 6 на 7 жовтня, повідомляється на офіційному сайті місії. Більшість зображень, зроблені Messenger, унікальні.

Це вже друге зближення зонда з Меркурієм, пише Кореспондент.net. Перше відбулося в січні 2008 року - тоді апарат зробив більше 1300 знімків, пролетівши над планетою на висоті 200 кілометрів над поверхнею.

Однією з основних цілей другого зближення зонда з Меркурієм була зміна траєкторії руху апарату так, щоб до 2011 року він вийшов на орбіту навколо планети, ставши, таким чином, штучним її супутником.

Messenger був запущений в 2004 році для вивчення хімічного складу і геологічної історії планети, а також магнітного поля Меркурія - найменш вивченої з чотирьох планет внутрішнього поясу Сонячної системи.

Зараз ви читаєте новину «Вперше з"явилися ФОТО невидимої сторони Меркурія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі