вівторок, 15 березня 2022 10:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог почав активно бомбити житлові будинки: головні правила захисту

Ворог почав активно бомбити житлові будинки: головні правила захисту
Пам'ятайте правило "двох стін" і "двох виходів". Фото: t.me/Tsaplienko

Вночі окупанти знову обстріляли Київ і Харків. Від ракетних ударів по житловим кварталам міст почалися пожежі.

Нагадати українцям головні правила захисту вирішив у своєму телеграм-каналі військовий кореспондент Андрій Цаплієнко.

"Пам'ятайте правило "двох стін": від небезпеки вас має відділяти щонайменше дві стіни. Бо одна ймовірно, зруйнується від удару, а друга вбереже від її уламків, скла тощо. Навіть якщо вам здається, що будинок нестійкий, підвалу нема, а в сховищі замало місця, лишайтеся біля опорних стін – вони витримають", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У багатоповерхівку у Києві прилетів снаряд. Почалася пожежа

Ховатися безпечно у місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор та передпокій.

Існує також правило "двох виходів". Підвал чи гараж із одним виходом – це пастка. Важливо, щоб із укриття було щонайменше два виходи.

"Його може завалити уламками будинку або під час пожежі вихід буде заблоковано. Проте сучасні підземні паркінги та підвали у більшості будинків спроєктовані безпечно. Крім кількох виходів вони оснащені датчиками диму та передбачені системи пожежогасіння", - йдеться у повідомленні.

Ворог почав активно обстрілювати столицю. Сьогодні вранці снаряди влучили у декілька будинків в Святошинському, Подільському та Дарницькому районах міста. Ударною хвилею пошкоджено вхід в одну зі станцій метро.

Унаслідок обстрілу у шістнадцятиповерховому житловому будинку Святошинського району виникла пожежа. Щонайменше двоє людей загинули.

Зараз ви читаєте новину «Ворог почав активно бомбити житлові будинки: головні правила захисту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі