понеділок, 31 липня 2023 09:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог підтягує стратегічну авіацію, готуючись до потужних атак

Ворог підтягує стратегічну авіацію, готуючись до потужних атак
Ворог намагається підтягнути рівень обстрілів по правобережжю Херсонщини до попередньої кількості. Фото: pixabay.com

Російські окупанти можуть готуватися до потужних атак. 31 липня на південно східному напрямку діяльність ворожої тактичної авіації була потужною. Загарбники збирають розвідувальні дані, підтягують стратегічну авіацію.

Таким чином, окупанти готуються до певних маневрів. Цілком імовірне також посилення присутності ракетоносіїв у морі за дві-три години, заявила в понеділок керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"У пунктах базування вони абсолютно готові і виведення може відбутись протягом години. Коли немає ракетоносіїв на бойовому чергуванні у Чорному морі – ми маємо рівень небезпеки високий. Тому що є практика, що окупанти б'ють із бухт. Хоча це дуже небезпечно і для самого ракетоносія, і для тих кораблів, що перебувають поруч. Але таку практику вони застосовують", – зазначила речниця.

Водночас активність ворожої тактичної авіації на південно східному напрямку є потужною.

"Це говорить про те, що ворог і збирає розвідувальні дані, і може готуватися до потужних атак на майбутнє. Ми спостерігаємо, що стратегічну авіацію ворог починає підтягувати і готувати до певних маневрів", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ звільнили понад 35 кв. км території на Бахмутському напрямку

Ворог намагається підтягнути рівень обстрілів по правобережжю Херсонщини до попередньої кількості. Попри "снарядний голод", зараз росіяни виходять на рівень 50-60 обстрілів на добу.

"Херсону цієї ночі діставалося досить потужно. Понад 10 разів обстріляли обласний центр. Є пошкодження житлових будинків. Зараз ворог також намагається підтягнути рівень обстрілів по правобережжю. Але кількість снарядів в них менша", – наголосила Гуменюк.

Розпочалася 523-тя доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом доби на фронті відбулося понад 20 бойових зіткнень. Авіація сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника. Нашими захисниками було знищено чотири ударні дрони та чотири розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили зенітно-ракетний комплекс противника, вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях, дві станції радіоелектронної боротьби, а також два райони зосередження особового складу ворога.

Зараз ви читаєте новину «Ворог підтягує стратегічну авіацію, готуючись до потужних атак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі