понеділок, 31 липня 2023 07:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив останні новини з передової

Генштаб повідомив останні новини з передової
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 523-тя доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом доби на фронті відбулося понад 20 бойових зіткнень, повідомив уранці 31 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

"Авіація сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника. Нашими захисниками було знищено чотири ударні дрони та чотири розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили зенітно-ракетний комплекс противника, вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях, дві станції радіоелектронної боротьби, а також два райони зосередження особового складу ворога", – йдеться у повідомленні.

На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника східніше Берестового на Харківщині. Артилерійських і мінометних обстрілів росіян зазнали Фиголівка, Новомлинськ, Западне, Кіндрашівка, Куп'янськ та Кислівка Харківської області. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 40 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін маніпулює темою переговорів на тлі контрнаступу ЗСУ

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар'їнки та Побєди. Противник обстріляв понад 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка, Георгіївка та Гостре Донецької області.

На Бахмутському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районах Кліщіївки, Білої Гори та Костянтинівки. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів Донецької області. На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Старомайорського. Здійснив обстріли населених пунктів Благодатне, Вугледар та Пречистівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

У ніч на 31 липня російські терористи атакували Харків ракетами С-300. Стріляли з території Білгородської області.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі