четвер, 14 березня 2024 05:30

Пасажирів поховали у братській могилі

Пасажирів поховали у братській могилі
Літак "Іл-62" був несправний. Загибель 87 осіб спричинила широкий резонанс в країні. Фото: https://auction.violity.com

Поблизу Варшави польський літак "Іл-62", що летів з Нью-Йорка, розбився 14 березня 1980-го. Під час аварійної посадки загинули 77 пасажирів і 10 членів екіпажу.

Авіалайнер Іл-62 авіакомпанії LOT - Polish Airlines виконував трансконтинентальний пасажирський рейс з Нью-Йорка до Варшави. Лайнер заходив на посадку, коли екіпаж доповів про проблеми з сигналізацією шасі. Через пів хвилини зниження авіалайнер врізався в землю біля Варшавської фортеці в районі аеропорту. Літак повністю зруйнувався, загинули всі, хто знаходився на його борту - 77 пасажирів і 10 членів екіпажу. Там також летіли 14 членів Олімпійської збірної США з боксу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стюардеса впала з літака і залишилася живою

Причиною катастрофи стало руйнування валу одного з двигунів. Літак був несправний. Загибель 87 осіб спричинила широкий резонанс в країні. Екіпаж був похований на військовому кладовищі в Варшаві. Там же знаходиться братська могила пасажирів.

1984-го у Варшаві встановили пам'ятник загиблим американським боксерам. Це бронзова призма з фігурою боксера нагорі. Аналогічний пам'ятник встановлений в центрі олімпійської підготовки в Колорадо-Спрінгс і США.

Стюардеса Весна Вулович з Югославії залишилася живою після падіння літака 26 січня 1972 року. Авіалайнер McDonnell Douglas DC-9-32 слідував по маршруту з Копенгагена в Белград. Коли літак пролітав над німецьким Херсдорфом, він вибухнув в повітрі. Терористи пронесли бомбу.

Зараз ви читаєте новину «Пасажирів поховали у братській могилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі