понеділок, 03 жовтня 2022 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий експерт пояснив, чому Путін відправляє в Україну "смертників"

Військовий експерт пояснив, чому Путін відправляє в Україну "смертників"
Перша хвиля мобілізованих – смертники. Фото: eastnews.ua

У російської армії на фронті в Україні склалася катастрофічна ситуація з особовим складом.

Саме тому Російська Федерація відправляє в Україну непідготовлених мобілізованих, заявив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

"Найближчим часом перші партії мають відбути на фронт. Перша хвиля мобілізованих – смертники. Вийшло так, що поки в РФ розносили повістки, припинили приховану мобілізацію. Військкомати не впоралися. Вони не змогли вирішувати два завдання одночасно", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не довіряє міноборони РФ, що дає збої в мобілізації – ISW

Жданов додав, що "виникла пауза", тож противник перестав перекидати на українську територію бойовиків лінією "прихованої мобілізації". Водночас втрати Росії значно зросли у результаті контрнаступу України.

"На сьогодні, якщо ми дивимося зведення втрат, то російські війська зазнаютьїх десь у середньому до батальйону на добу: близько 500 осіб плюс-мінус. Батальйонна тактична група на добу. 10 діб – 10 БТГ. Це дивізія. Все, її немає. Її треба терміново поповнювати. Тому перша партія мобілізованих поїде на фронт. Їх просто кинуть в окопи, як 1941 року", – додав експерт.

Російський диктатор Володимир Путін продовжує кидати щойно мобілізованих росіян на посилення залишків різних підрозділів армії Росії. Зокрема найелітніших, які Збройні сили України розгромили на Харківщині й на інших ділянках фронту. Так звані новобранці прибули на посилення підрозділів 1-го танкового полку, 2-ї мотострілецької дивізії та 1-ї гвардійської танкової армії без жодної підготовки.

Зараз ви читаєте новину «Військовий експерт пояснив, чому Путін відправляє в Україну "смертників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі