середа, 02 липня 2008 14:25

Водії вантажівок блокували центр Вільнюса

Вранці 2 липня Асоціація перевізників Литви влаштувала в столиці республіки акцію протесту проти зростання цін на пальне. Дві колони автомобілів виїхали на центральні вулиці Вільнюса і організували затори, рухаючись із швидкістю 20 кілометрів на годину.

В акції задіяні близько ста вантажних фур, автобусів та тракторів. Інтерфакс повідомляє, що в заході взяли участь близько 150 машин.

2 липня аналогічна акція протесту відбулася також в місті Маріямполі на південному заході Литви, раніше подібні заходи були проведені в Шяуляї і деяких інших містах країни.

За словами президента асоціації перевізників Альгімантаса Кондрусявічюса, уряд повинен прийняти заходи, щоб зупинити зростання цін на пальне. Він вважає, що на ситуацію, зокрема, негативно впливає домінуюче положення Мажейкяйського нафтопереробного заводу на паливному ринку.

Місяць тому уряд Литви пообіцяв розібратися в ситуації із зростанням цін на бензин, проте істотних результатів дії влади поки не принесли. В даний час, за інформацією агентства, літр бензину A-95 на АЗС в Литві коштує від чотирьох літів (від 1,8 долара), літр дизельного пального - близько 4,3 - 4,4 літів (близько двох доларів).

Зараз ви читаєте новину «Водії вантажівок блокували центр Вільнюса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі