середа, 28 квітня 2010 19:14

Влада США планує спалити гігантську нафтову пляму

Влада США планує спалити гігантську нафтову пляму

Влада США може застосувати контрольоване випалювання нафтової плями, яка поширюється в Мексиканській затоці після пожежі та затоплення нафтової платформи Deepwater Horizon, повідомляє в середу агентство Франс Прес з посиланням на Берегову охорону США і владу прилеглих до району НП штатів.


Нафтова пляма окружністю 965 кілометрів вже наблизилася на відстань приблизно у 34 кілометрів до узбережжя штату Луїзіана. Вона створює загрозу пляжам і районам риболовного промислу, які відіграють найважливішу роль в економіці прибережних штатів.

Планується розпочати обгороджувати здебільшого плями надувними бонами і потім випалювати нафту. Ці дії самі по собі створять загрозу екології, зокрема, вони можуть призвести до забруднення повітря.

Інженери в даний час вперше в історії намагаються спорудити підводний купол, який планується помістити над місцем витоку нафти з трубопроводу, який був приєднаний до затонулої платформі.

У вівторок чотири підводних робота компанії BP намагалися усунути витік, але не змогли досягти успіху.

Deepwater Horizon затонула 22 квітня після 36-годинного пожежі, яка послідувала за потужним вибухом. Внаслідок цього загинули близько 11 осіб

РИА-Новости
Зараз ви читаєте новину «Влада США планує спалити гігантську нафтову пляму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі