середа, 31 березня 2010 22:05

Обама дозволив добувати нафту на американському шельфі

Обама дозволив добувати нафту на американському шельфі

Сьогодні, 31 березня, президент США Барак Обама заявив, що його країна розроблятиме нові родовища нафти і газу, щоб бути менш залежною від корисних копалин й іноземної нафти.

"Сьогодні ми оголошуємо про розширення розробки прибережних родовищ нафти і газу, але таким чином, щоб зберегти баланс між необхідністю освоєння наших власних енергоресурсів та необхідністю захищати природні ресурси Америки", - сказав Обама, виступаючи з промовою на авіабазі ВПС Ендрюс.

Він відзначив, що буде розглянута можливість розробки нових родовищ у середній і південній Атлантиці, а також у Мексиканській затоці. При цьому глава Білого дому пообіцяв, що у їхній розробці будуть використовуватися новітні технології, що знижують ризик заподіяння шкоди навколишньому середовищу.

"Ми охоронятимемо регіони, важливі для туризму, збереження навколишнього середовища та національної безпеки. І ми керуватимемо науковими судженнями, а не політичною ідеологією", - підкреслив він.

Обама також визнав, що його програма не викличе оптимізму у багатьох людей. "Знайдуться ті, хто різко не погоджуватимуться з цим рішенням, у тому числі ті, хто буде говорити, що нам не слід відкривати нові місця для буріння. Але я хочу підкреслити, що дане оголошення є частиною широкої стратегії, яка веде нас від економіки, заснованої на органічному паливі та іноземної нафти, до економіки, заснованої на зробленому в країні паливі і чистій енергії ", - відзначив він.

Влітку 2008 року тодішній президент США Джордж Буш звернувся до Конгресу з проханням дозволити буріння нафти в прибережних водах США. Буш відзначив, що цей крок дозволить знизити залежність Америки від імпорту нафти.

Буріння і видобуток у прибережних водах США були заборонені майже 30 років тому.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «Обама дозволив добувати нафту на американському шельфі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі