пʼятниця, 24 липня 2009 14:39

Візит Байдена зруйнував всі стереотипи "ворога" Грузії - Саакашвілі

Візит Байдена зруйнував всі стереотипи "ворога" Грузії - Саакашвілі

Президент Грузії Михайло Саакашвілі назвав візит в республіку віце-президента США Джозефа Байдена історичним.

"Практично вчора була визначена політика відновлення територіальної цілісності Грузії та її майбутнього", - заявив в п"ятницю на зустрічі з представниками парламентської більшості Саакашвілі.

Він додав: "Вчора були зруйновані всі стереотипи нашого ворога, що у Грузії немає майбутнього, що вона ізольована, що необхідно змінити в ній уряд. Всі ці стереотипи, що упроваджуються нашим ворогом, після вчорашньої підтримки Грузії - смішні".

"Ми домоглись короткострокової і довгострокової мети. Короткострокова мета в тому, що всі плани Путіна про нову окупацію Грузії та повалення існуючої влади стали відомі всьому світу, і США чітко заявили, що не дозволять цього зробити", - заявив Саакашвілі.

У довгостроковій перспективі Саакашвілі вважає важливим визнання "нової лінії розділення між демократичним світом і російським авторитаризмом".

"Поняття нової Берлінської лінії, що проходить по окупованих в Грузії Росією територіям, вже міжнародне поняття, про це в Тбілісі заявив і Байден, і це вже лінія між демократією і тоталітаризмом", - сказав Саакашвілі.

Він попередив "прихильників" Росії в Грузії переглянути свої погляди, оскільки "від агресора неможливо отримати визнання незалежності".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Візит Байдена зруйнував всі стереотипи "ворога" Грузії - Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі