четвер, 23 липня 2009 17:39

Байден слухається свою маму...що і Саакашвілі радить

Байден слухається свою маму...що і Саакашвілі радить
Віце-президент США Джозеф Байден порадив президентові Грузії Михайлу Саакашвілі "слухатися маму", заявивши, що сам він досі робить саме так. Про це він заявив під час візиту в Тбілісі, зустрівшись з матір"ю президента Грузії Гіулі Аласанія.

"Моїй мамі 92 роки, і я до сьогоднішнього дня слухаюся її", заявив Байден, поцікавившись, як ставиться Саакашвілі до маминих порад і чи слухається її.

Віце-президент США попросив Гіулі Аласанія піклуватися про сина, заявивши, що він "значна людина".

"Піклуйтесь про вашого сина - він нам дуже потрібний і він дуже значна людина для нас", - заявив Байден.

В четвер відбулася зустріч Джо Байдена і Михайла Саакашвілі, на початку якої віце-президент США заявив, що приїхав до Грузії, щоб продемонструвати цій країні свою підтримку. Повідомляється, що одним з питань зустрічі була участь американських військовослужбовців в миротворчій місії Євросоюзу в Грузії. Переговори між ЄС та США про підключення до місії американських миротворців вже ведуться, і офіційний Тбілісі неодноразово заявляв, що сподівається на позитивне рішення. Сам Байден позначив три основні теми своєї зустрічі з президентом Грузії як "безпека, економіка, демократія".

Після цього відбулася зустріч Байдена з представниками грузинської опозиції. Як заявили учасники зустрічі, американський віце-президент запевнив їх, що США не стануть втручатися у внутрішньополітичні процеси в Грузії та нададуть державі підтримку тільки за умови продовження демократичних реформ.

Джозеф Байден також виголосив промову перед членами грузинського парламенту. У своєму виступі він пообіцяв, що США не налагоджуватимуть взаємовідношення з Росією за рахунок інтересів Грузії та ніколи не визнають незалежність Абхазії та Південної Осетії. При цьому віце-президент нагадав депутатам, що Грузія отримує від США найбільшу матеріальну допомогу в перерахунку на душу населення.

Байден знов заявив, що підтримує прагнення Грузії в НАТО і пообіцяв державі допомогти досягти необхідних для вступу до альянсу стандартів.

За матеріалами Новости-Грузия, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Байден слухається свою маму...що і Саакашвілі радить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі