понеділок, 05 березня 2007 10:29

Виправлення помилок червоним чорнилом пригнічує інтелектуальні здібності

Група дослідників з Університету Рочестера виявила негативний вплив червоного кольору на академічні результати здачі тестів і іспитів серед осіб, які тестувалися.

У статті, яка опублікована в журналі Експериментальна психологія, дослідники доводять, що колірні асоціації настільки сильні, що навіть незначне і короткочасне піддавання осіб, які тестувалися, впливові червоного кольору має вкрай негативний значення і значно знижує оцінки, які одержували особи під час іспиту.

Коли люди бачать червоне світло, навіть у вигляді короткого миготіння протягом миті, вони починають асоціювати його з помилками і невдачами, і це негативно впливає на їх інтелектуальні здібності під час тесту.

Дана асоціація, як вважають дослідники, закладається в людях ще за партами початкової школи, тому що помилки учнів традиційно виправляються вчителями червоним чорнилом.

Основним висновком дослідження є підтвердження гіпотези, що кольори можуть мати прихований психологічний вплив на людей та їх вчинки.

Разом з тим, ті ж самі кольори можуть по-різному впливати на людей у залежності від ситуації і контексту, повідомляє MIGnews.

Зараз ви читаєте новину «Виправлення помилок червоним чорнилом пригнічує інтелектуальні здібності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі