середа, 26 грудня 2007 14:30

Вікіпедія створила власний пошуковик

Засновник Вікіпедії Джіммі Уелс повідомив, що сьомого січня 2008 року почне свою роботу пошукова система Wikia Search. На думку Джіммі Уеллса, новий проект складе конкуренцію існуючим пошуковим сервісам, зокрема Google. Допомогу в розвитку Wikia Search можуть надати ентузіасти, організовані в співтовариства на зразок тих, що існують у Вікіпедії.

Закрите тестування Wikia Search вже ведеться (хоча сайт знаходиться у відкритому доступі - Телеграф), а для користувачів проект почне свою роботу сьомого січня 2008 року. За словами Джіммі Уеллса, новий пошукач лише починає свою роботу, тому для його повноцінного функціонування знадобиться якийсь час, і лише тоді можна буде говорити про конкуренцію з пошукачами, що вже існують.

Основна відмінність Wikia Search від Google і Yahoo, на думку засновника Вікіпедії, в прозорості пошукових результатів - користувач бачитиме, по якому алгоритму пошукач видав результати, передає РС World. В той же час, не дивлячись на заявлену "прозорість", на головній сторінці Wikia Search згадки про бета-тестування сервісу немає, повідомляє Telegraf.by.

Зараз ви читаєте новину «Вікіпедія створила власний пошуковик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі