субота, 09 липня 2022 07:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові попередили про загрозу на півдні України

Військові попередили про загрозу на півдні України
Ворог має значні втрати на півдні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку противник продовжує систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури зі ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення.

Зберігається подальша загроза завдання ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону, повідомили вранці 9 липня в Генеральному штабі Збройних сил України.

"Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне вогневе ураження скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів та складів із боєприпасами. Ворог має значні втрати", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів про ситуацію в Харкові та на півдні України

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають обапільні обстріли позицій по лінії зіткнення. Ворог завдавав авіаційних ударів у районі населеного пункту Малі Щербаки.

На Миколаївщині ворог використовує для обстрілів зенітно-ракетний комплекс С-300, модифікований під заряджання розривними снарядами зі збільшеною осколково-уражуючою дією.

Вороже корабельне угруповання в Чорному морі скорочене майже вдвічі. Причина – погана погода. На варті залишилися два надводних та один підводний ракетоносії і три великих десантні кораблі. Ворог приготував для обстрілів 20 крилатих ракет типу "Калібр".

Зараз ви читаєте новину «Військові попередили про загрозу на півдні України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі