четвер, 17 січня 2008 08:26

Війська відкрили вогонь по демонстрантах у Кенії

Війська відкрили вогонь по демонстрантах у Кенії
У середу збройні сили уряду Кенії відкрили вогонь по учасниках демонстрації в нетрях на околиці Найробі, троє людей поранено. Про це повідомляється на сайті телеканалу CNN. Також війська застосували для розгону протестуючих сльозоточивий газ.

Демонстрація почалася на заклик опозиції, взаході взяли участь тисячі чоловік. Як повідомляє AFP, також демонстрації пройшли в деяких інших містах. Там поліція застосовувала для розгону людей палиці і сльозоточивий газ.

Нагадаємо, що в грудні лідер опозиції Райла Одінга відмовився визнати Мваї Кібаки, що отримав перемогу на виборах, главою держави. Фактично він виразив упевненість, що результати голосування були підтасовані. Після цього в країні почалися масові заворушення, в ході яких загинуло більше 600 чоловік.

Запланований на 15 січня візит до Кенії колишнього Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, який обіцяв бути посередником при переговорах між урядом і опозицією, перенесений на кілька днів через хворобу Аннана, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Війська відкрили вогонь по демонстрантах у Кенії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі