пʼятниця, 16 лютого 2007 11:18

"Вихлопними" газами тварин хочуть заправляти автомобілі

Один із найбільших новозеландських фермерів-виробників худоби запропонував використовувати "вихлопні" гази тварин для виробництва автомобільного палива.

За даними Джеремі Ебсолома, одна новозеландська корова виробляє на рік 90 кг метану, що відповідає за енергетичними показниками 120 л бензину. На "вихлопі" 10 новозеландських корів один автомобіль може проїхати 9 тис. км.

Чотири роки тому уряд Нової Зеландії мав намір ввести спеціальний податок на "вихлопи" худоби, щоб боротися таким чином з утворенням парникових газів. Нова Зеландія – екологічно найчистіша країна в світі. Вона першою оголосила себе територією, вільною від АЕС, і навіть забороняє чіпати черепашок на пляжах. Проте парадоксальним чином головна загроза для природи в цій країні виходить від самої природи.

При населенні в 4 млн. осіб в Новій Зеландії є 41 млн овець і 10 млн корів. Гази, які є продуктом їхньої життєдіяльності, складають 40% усіх забруднюючих речовин, що потрапляють в атмосферу країни. Для порівняння: в Європі аналогічний показник складає всього 2%, повідомляє ForUm.


Зараз ви читаєте новину «"Вихлопними" газами тварин хочуть заправляти автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі