четвер, 31 березня 2022 10:43

Спецтема: Війна Росії проти України

"Відновити радянський простір" - Денисенко про план Б Путіна

"Відновити радянський простір" - Денисенко про план Б Путіна
Укрінформ

Уряд Грузії зайняв проросійську позицію. Це дало можливість росіянам перекинути майже половину свого контингенту з Південної Осетії та Абхазії.

Провалений дипломатичний фронт став причиною звільнення посла України в Грузії, повідомив в ефірі 24 каналу радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

"Південна Осетія давно говорить про те, що хоче ввійти до складу Росії. Ця територія відігрівала визначну роль у "чорних" і "сірих" схемах держави-агресора щодо створення фінансової системи для бойовиків. Напевно, у Південній Осетії і Росії розуміють, що немає найкращого періоду, ніж умовно травень для "референдуму", – наголосив Денисенко.

Абхазія одразу заявила, що вона проти цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росію сприймають як країну, яка програла бій за Київ. Там загинули тисячі їхніх найкращих військових" - американський експерт Пітер Дікінсон

"Однак всі заяви пушилінів і пасічників про "референдум" свідчать про те, що план Б Путіна – об'єднання всіх пострадянських просторів", – зауважив радник глави МВС.

Приєднання Південної Осетії і, можливо, незаконних формувань на Сході України, – це початок останнього етапу правління Путіна, зауважив він.

"Початок приєднання або анексії низки незалежних територій або тих, які розташовані в "сірій" зоні, щоб відновити радянський простір", – сказав Денисенко.

Війна в Україні вступає у вирішальний період кількох тижнів, оскільки загарбники переорієнтують свої зусилля. Водночас керівник Кремля Володимир Путін стає дедалі відчайдушнішим і може вдатися до небезпечніших методів. Таку думку висловив американський сенатор Сполучених Штатів Америки Мен Анґус Кінґ-молодший.

Наступні два тижні дійсно матимуть вирішальне значення для того, щоб побачити, чи українські сили зможуть підтримувати неймовірний рівень бойових дій, який вони ведуть останні кілька тижнів.

Зараз ви читаєте новину «"Відновити радянський простір" - Денисенко про план Б Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі