четвер, 31 березня 2022 08:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Війна переходить у вирішальну фазу. Путін стає небезпечнішим - сенатор США

Війна переходить у вирішальну фазу. Путін стає небезпечнішим - сенатор США
24 лютого о 4:00 Путін заявив про початок "спеціальної військової операції" в Україні, яка насправді виявилась повномасштабною війною з українським народом. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Війна в Україні вступає у вирішальний період кількох тижнів, оскільки загарбники переорієнтують свої зусилля. Водночас керівник Кремля Володимир Путін стає дедалі відчайдушнішим і може вдатися до небезпечніших методів.

Таку думку висловив американський сенатор Сполучених Штатів Америки Мен Анґус Кінґ-молодший у коментарі CNN.

"Наступні два тижні дійсно матимуть вирішальне значення для того, щоб побачити, чи українські сили зможуть підтримувати неймовірний рівень бойових дій, який вони ведуть останні кілька тижнів", - заявив він.

Кінґ переконаний, що російські окупанти, схоже, справді переорієнтуються з інших напрямків на схід України. На його думку, небезпека полягає в тому, що вони "оточують українські війська й доволі сильно стискають їх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни хочуть провести мобілізацію на нових окупованих територіях

Політик повірив повідомленням, що певні російські сили відходять від Києва. Однак визнав, що такі дії можуть бути можливістю поповнити запаси.

"Я думаю, що й те, й інше потроху. Вони розділили свою армію на три частини, і тепер реконсолідовуються. Вирішили, що не зможуть взяти Київ принаймні зараз і консолідуються на півдні й заході", - зазначив Кінґ.

Він попередив, що Путін може вдатися до небезпечніших заходів.

"Зокрема змістити стратегію в бік свого "нормального способу дій": завдавати ударів по цивільному населенню в містах, як він це робив в Алеппо з главою Сирії Башаром аль-Асадом і в Грозному в Чечні", - припустив Кінґ.

Хоча "невелика кількість" російських військ відійшла від Києва, Росія все ще може готувати новий наступ. Кількість російських сил, що відходять від української столиці, "анітрохи не наближається до більшості", і Росія продовжує завдавати авіаударів по Києву, заявив речник міністерства оборони США Джон Кірбі.

Окупаційні війська Росії змінили тактику. Їхня мета - гуманітарна катастрофа в Україні. Для цього окупанти атакують з неба нафтобази та продуктові склади. Надалі таких ударів лише побільшає, заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Зараз ви читаєте новину «Війна переходить у вирішальну фазу. Путін стає небезпечнішим - сенатор США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі