вівторок, 08 листопада 2022 09:44

Відключення світла продовжується: чи планують сьогодні аварійні обмеження

Відключення світла продовжується: чи планують сьогодні аварійні обмеження
У вівторок, 8 листопада, будуть застосовані планові графіки відключень для споживачів. Фото: pexels.com

У вівторок, 8 листопада, будуть застосовані планові графіки відключень для споживачів. Зокрема, електропостачання відключатимуть у Києві та семи областях.

Аварійних відключень не заплановано на сьогодні. Про це повідомляє Укренерго.

"Протягом доби будуть застосовані планові графіки відключень для споживачів у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях. Запровадження графіків аварійних відключень поки що не передбачається", – йдеться в повідомленні.

Укренерго закликає дотримуватися ощадливого споживання електроенергії та не вмикати одночасно в мережу декілька потужних електроприладів впродовж дня. Особливо – в пікові години споживання – з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде робити Укрзалізниця без електрики – Камишін дав відповідь

Водночас голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону повідомив, що з наступного тижня відключень електроенергії може поменшати. Але це може бути в тому випадку, якщо не станеться нових ворожих атак по інфраструктурі.

Він зазначив, що найскладніша ситуація після пʼяти масованих ракетних ударів РФ склалася на північному сході України – зокрема, у Київській та Харківській областях.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб покращити ситуацію в мережі як у Києві та області, так і в північному регіоні – Харківській, Полтавській та Сумській областях... Я думаю, що нам, усім споживачам у цих регіонах, потрібно потерпіти кілька днів, за умови, що не буде обстрілів, для того, щоб вже були відчутні покращення, щоб графіки відключення стали комфортнішими", – сказав Кудрицький.

За умови, якщо не буде атак ворога, енергетикам потрібно від трьох до п'яти тижнів, щоб повернути людям більш-менш звичний рівень комфорту.

Сьогодні головна проблема не в кількості електрики, яку виробляє країна. А в значному пошкодженні шляхів її транспортування. Про це під час брифінгу 7 листопада заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Зараз ви читаєте новину «Відключення світла продовжується: чи планують сьогодні аварійні обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі